Restauracja
Dania pałacowej kuchni, w zależności od charakteru menu, serwowane są w kilku różnych miejscach na terenie majątku. Każde ma swój niepowtarzalnych styl. To co je łączy to wykorzystywanie lokalnych świeżych produktów najwyższej jakości, dbałość o najdrobniejszy szczegół i czerpanie z otaczającej nas natury.
Usytuowanie w otulinie Drawieńskiego Parku Narodowego sprawia, że w menu nie brakuje potraw powstających z darów pobliskich lasów i jezior, wzbogacanych o zioła, sezonowe warzywa i owoce uprawiane w pałacowym ogrodzie. Sąsiadująca z restauracją Winnica Pałac Mierzęcin – jedna z największych w kraju, nie pozostaje bez wpływu na koncepcję miejsca. Szeroka paleta własnych win, nagradzanych na konkursach w kraju i za granicą pozwala precyzyjnie dobierać odpowiednie gatunki tak, by jak najpełniej podkreślały smak potraw.
DESTYLARNIA
Dwupoziomowa Restauracja Destylarnia znajduje się w jednym z najstarszych budynków majątku - dawnej gorzelni. Wyjątkowy charakter nadają miejscu odrestaurowane oryginalne maszyny wykorzystywane dawniej do destylacji alkoholi. Obecnie stanowią integralną część wystroju, tworząc naturalne podziały przestrzeni. Na piętrze urządzonym w stylu angielskiego pubu z kominkiem i stylowymi meblami znajduje się przytulne lobby oraz oddzielna przesterzeń restauracyjna wykorzystywana najczęściej do organizacji rodzinnych uroczystości.
Nagrody i wyróżnienia:
- Przewodnik Gault et Millau 2016 - restauracja wyróżniona dwiema czapkami;
- Rekomendacja SLOW FOOD POLSKA - 2015;
- GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2015 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2015;
- GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2014 – najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants 2014;
- GRAND PRIX - Noc Restauracji, Pozostałe Miasta 2014;
- Hermes 2013 oraz tytuł NAJLEPSZEJ RESTAURACJI W REGIONIE przyznawany przez Tygodnik Restauratora.