Restauracja

Restauracja „Kaczka i Wino” to wyjątkowa kuchnia na mapie Ziemi Kłodzkiej. Kuchnia oparta na naturalnych produktach pochodzących od lokalnych producentów. Szefowa kuchni dzięki swojej wiedzy i wieloletniemu doświadczeniu, umiejętnie łączy tradycyjne smaki Dolnego Śląska z elementami kuchni międzynarodowej.

Motywem przewodnim menu restauracji są dwie nasze pasje: kaczka i wino.
Kaczkę zagrodową pozyskujemy od lokalnego hodowcy. Na bazie jej mięsa stworzyliśmy Kacze Specjały.

Specjalnie wyselekcjonowana karta win również zaspokoi niejedno podniebienie. Na życzenie Gości przygotowujemy dania wegetariańskie i wegańskie. W lecie prowadzimy bogaty zielnik. Jesienią przygotowujemy własne przetwory.

Kolejną  specjalnością jest wypiekany na miejscu chleb na zakwasie, który dzięki swojej unikalnej recepturze zyskał znak Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska.

W 2015 roku nasza restauracja otrzymała rekomendację Slow Food Polska.
Specjalizujemy się w organizacji eleganckich uroczystości rodzinnych oraz imprezach biznesowych.