
Luksus z historią w tle

Hotel Alter
20-112 Lublin
woj.: lubelskie
Restauracja EGO wygrywa konkurs

W ramach Lubelskiego Święta Młodego Cydru, zorganizowano konkurs, w którym wystartowały Miejsca Inspiracji. Restauracja Ego w Hotelu Alter zajęła w nim pierwsze miejsce pokazując swój kunszt kulinarny i barmański.
Restauracja EGO wyprzedziła swoich konkurentów m.in. z Hotelu Ilan czy Restauracji Między Słowami podając kaczkę marynowaną w Cydrze Lubelskim oraz Cocktail Cydr Letni na bazie musu truskawkowego i Cydru Lubelskiego.
Kaczka przygotowywana była przez kilka dni w taki sposób, by maksymalnie wydobyć smak Cydru. Mięso zostało podane z glazurowanym jabłkiem oraz kaszą pęczak, z dodatkiem kaczego tłuszczu. Idealnym dodatkiem okazał się Cocktail Cydr Letni. Jury w składzie Kinga Burzyńska, Wiesław Wysokiński oraz Dawid Furmanek (przewodniczący jury) podjęli jednogłośną decyzję o przyznaniu nagrody właśnie dla tego Miejsca Inspiracji. Nagrodę główną wręczył prezes Ambra S.A. Robert Ogór.
Zarówno kaczkę marynowaną w Cydrze Lubelskim jak i cocktail spotkacie na Grodzkiej 30 w jesiennym menu.
Serdecznie zapraszamy!