Festiwal Dań z Nowalijek w Hotelach Heritage
...Polacy nie gęsi, swoją kuchnię mają... – parafrazując słynne zadanie swojego znamienitego przodka, o wyjątkowości polskiej tradycji kulinarnej przekonuje Mikołaj Rey i zaprasza na Festiwal „Nowalijki” organizowany w maju w Hotelach Heritage Hotels Poland. Weź udział w Festiwalu i dowiedz się dlaczego warto jeść wiosenne warzywa i dlaczego w Hotelach Historycznych smakują niepowtarzalnie!
Nowalijki idealnie wpisują się w aktualny trend zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia. Tym samym coraz częściej z sukcesem goszczą w tradycyjnym polskim menu. Wiosną smakują najlepiej! Rzodkiewka, sałata, młoda marchew, ogórek, szczypiorek, młoda kapusta, kalarepka, kalafior, botwinka - tegoroczne nowalijki powoli lecz zdecydowanie pojawiają się na polskich stołach. Mogą występować jako przystawki, dodatek do dań głównych, również z powodzeniem odnajdują się w roli głównego kulinarnego bohatera. Na szczególną uwagę zasługują zwłaszcza wiosną, kiedy to możemy cieszyć się ich świeżością i naturalnością.
Bogactwo witamin, walory smakowe i wartości odżywcze to jedne z wielu korzyści, dla których warto po nie sięgać. Wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji do tworzenia zdrowych, a zarazem smacznych dań z nowalijek i chcą zasmakować ich w oryginalnych połączeniach, zapraszamy w maju do Hoteli Grupy Heritage.
Każdy obiekt w ramach Festiwalu przygotuje autorską wkładkę z daniami z nowalijek do stałego menu, wszystkie potrawy będą mogli Państwo kosztować przez cały maj. Każdy z obiektów zaprasza Państwa na tematyczny event związany z nowalijkami.
Serdecznie zapraszamy!
Partnerem Festiwalu jest